GogoEstates GogoEstates

Laatste nieuwtjes

Evolutie van de vastgoedprijzen in Águilas

Evolutie van de vastgoedprijzen in Águilas
21 apr

1. **Toenemende vraag**: Als de vraag naar woningen in Águilas de afgelopen jaren is toegenomen als gevolg van factoren zoals de migratie van mensen naar het gebied, de zoektocht naar tweede huizen of de interesse van investeerders, zou dit druk kunnen uitoefenen op de stijging van de prijzen.

2. **Tekort aan aanbod**: Als het aanbod van woningen in Águilas niet in hetzelfde tempo is gegroeid als de vraag, kan dit concurrentie tussen kopers veroorzaken, wat op zijn beurt kan leiden tot een stijging van de huizenprijzen.

3. **Ontwikkeling en verbetering van de infrastructuur**: als Águilas verbeteringen aan zijn infrastructuur heeft ervaren, zoals nieuwe wegen, openbaar vervoer, diensten of zelfs de ontwikkeling van toerisme, zou dit de aantrekkingskracht van het gebied kunnen vergroten en als gevolg daarvan de inkomsten kunnen verhogen . vastgoedprijzen.

4. **Interesse van investeerders**: Als Águilas de interesse van investeerders heeft gewekt, zowel nationaal als internationaal, zou dit kunnen hebben bijgedragen aan een toename van de vraag naar onroerend goed, wat op zijn beurt kan leiden tot een stijging van de prijzen.

5. **Algemene economische omstandigheden**: Als de economie als geheel de afgelopen jaren sterk is geweest, met lage rentetarieven en stabiele economische groei, had dit het vertrouwen van de kopers in de huizenmarkt kunnen vergroten en de stijgende prijzen kunnen stimuleren.

Samenvattend kan de prijsstijging in Águilas onder meer het gevolg zijn van een combinatie van deze factoren. Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke economische en sociale context van het gebied om de redenen achter deze trend volledig te begrijpen.

In maart 2024 hadden de te koop staande woningen een gemiddelde prijs van € 1.425 per vierkante meter, een stijging van 6,11% ten opzichte van maart 2023 (€ 1.343/m²). De afgelopen 2 jaar heeft de gemiddelde prijs in de stad Águilas in de maand februari 2024 zijn maximum bereikt, met een waarde van € 1.437 per vierkante meter. De maand waarin de gemiddelde prijs het laagst was, was mei 2022: voor een koopwoning bedroeg de gemiddelde prijs € 1.319 per vierkante meter.

Feitelijke bron: Indomio

Vastgoed prijzen Schaarste aan Aanbod Prijsstijging Woningen Nieuwbouwappartementen Kopen om te Wonen

Afbeeldingengalerij

Share

Woningen

WhatsApp