Goosen Paradise SLU Goosen Paradise SLU

Laatste nieuwtjes

De Spaanse stad Villajoyosa is de best verborgen parel van Europa

De Spaanse stad Villajoyosa is de best verborgen parel van Europa
20 jun

Aan de Spaanse Middellandse Zeekust, ten zuiden van Valencia , is Villajoyosa uitgeroepen tot de “Beste verborgen parel van Europa 2024”, volgens European Best Destinations , dat zojuist een van de meest verwachte lijsten van het jaar heeft gepubliceerd.
De beste geheime bestemmingen in Europa is een ranglijst die verborgen hoekjes, plekken ver weg van de drukte, prachtige dorpjes die verloren zijn gegaan in de tijd, en plaatsen waar een deel van de natuurlijke schoonheid van Europa kan worden ervaren door simpelweg een korte wandeling te maken, herkent.
Dit jaar heeft Spanje veel te vieren, aangezien de eerste twee steden op de lijst in het land liggen. Terwijl Villajoyosa de ranglijst aanvoert, staat Ares del Maestrat vlak daarachter op de tweede plaats, minder dan twee uur ten noorden van Valencia in de provincie Castellón.

“Deze stad in Alicante is precies wat we graag zouden willen”, aldus de Spaanse editie van Condé Nast Traveler in 2018. De naam Villajoyosa, die zich vanuit het Spaans vertaalt naar “gelukkige stad”, is volkomen passend.
Villajoyosa ligt in het hart van de Costa Blanca, een legendarisch stuk Spaanse Middellandse Zeekust ten zuiden van Valencia en ten noorden van Murcia. Hier versmelten de kleurrijke gevels met het gouden zand van het strand.
Het verhaal achter het regenboogpalet van de stad? Dankzij de verschillende kleuren konden vissers snel hun huis vinden, zelfs na lange stukken op zee.

Deze pittoreske badplaats heeft meer dan een dozijn stranden en baaien langs de kust, waaronder Playa Centro (de langste), Playa del Torres en Playa de la Caleta (twee van de meest populaire), Paradís (met veel informele openluchtbars) , en Bol Nou (omringd door kliffen). P
untes del Moro en El Xarco zijn het beste voor snorkelaars, terwijl Racó de Conill en L'Esparrelló twee stranden zijn waar kleding optioneel is.

En aangezien dit Spanje is, maakt het gastronomische aanbod van de regio natuurlijk deel uit van de loting. Restaurants serveren heerlijke rijstgerechten met ongelooflijk verse vis en zeevruchten en lokaal gezouten vlees.
Misschien verrassend is dat hier ook een lange traditie van het maken van chocolade bestaat, die teruggaat tot de 17e eeuw, met behulp van cacao uit Amerika. De volkstelling van 1810 was de eerste waarin een chocolademaker werd vermeld die actief was in Villajoyosa.
Van de drie fabrieken die vandaag de dag nog steeds open zijn, raden we aan om te stoppen bij het museum van Chocolates Valor , dat de reis van chocolade volgt, van cacaopeulen tot desserts en snoepjes.


Afbeeldingengalerij

Videos

Share

Woningen

WhatsApp