Goosen Paradise SLU Goosen Paradise SLU

Laatste nieuwtjes

huis kopen vanaf plan in Spanje

huis kopen vanaf plan in Spanje
26 jun

GogoEstates is zich ervan bewust dat er bij de aankoop een aantal zaken zijn waar u op moet letten om problemen te voorkomen en een goede investering te garanderen. Dit zijn de belangrijkste punten waar u op moet letten:

### Legale aspecten

1. **Controleer de documentatie:**
- **Bouwvergunningen:** Controleer of de ontwikkelaar over alle benodigde bouwvergunningen beschikt.
- **Titels:** Zorg ervoor dat de verkoper de rechtmatige eigenaar van het perceel is.

2. **Contracten:**
- **Aankoopcontract:** Laat het koopcontract controleren door een gespecialiseerde advocaat. Het moet duidelijk zijn en alle essentiële termen bevatten.
- **Borgsom:** Zorg ervoor dat er een bankgarantie of verzekering aanwezig is voor de betaalde voorschotten, zodat u beschermd bent bij wanbetaling door de ontwikkelaar.

### Financiële aspecten

3. **Kosten:**
- **Bijkomende kosten:** Denk aan BTW (IVA), zegelrecht, notariskosten, registratiekosten en juridische kosten.
- **Betalingsvoorwaarden:** Maak duidelijke afspraken over de betalingsvoorwaarden en zorg ervoor dat deze in overeenstemming zijn met de voortgang van de bouw.

### Bouwkwaliteit en planning

4. **Specificaties:**
- **Bouwspecificaties:** Controleer de constructiespecificaties en materialen die zullen worden gebruikt.
- **Leveringsdatum:** Zorg voor een duidelijke leverdatum in het contract en eventuele boeteclausules in geval van vertraging.

5. **Inspecties:**
- **Voorinspectie:** Plan vóór de definitieve oplevering een inspectie in om te controleren of alles is gebouwd zoals afgesproken.
- **Garantietermijnen:** Controleer welke garantietermijnen van toepassing zijn op de verschillende onderdelen van de woning (bijvoorbeeld opbouwgarantie, installatiegarantie etc.).

### Betrouwbaarheid van de ontwikkelaar

6. **Trackrecord van ontwikkelaars:**
- Onderzoek de reputatie van de ontwikkelaar en eerdere projecten. Dit kan veel inzicht geven in hun betrouwbaarheid en de kwaliteit van hun werk.

### Lokale regelgeving

7. **Lokale regelgeving en belastingen:**
- Informeer uzelf over lokale belastingen en regelgeving die van toepassing zijn op eigendom van onroerend goed in Spanje.

### Gebruik van een makelaar of advocaat

8. **Professionele begeleiding:**
- Overweeg het inhuren van een plaatselijke makelaar en een gespecialiseerde advocaat die bekend zijn met het proces van het kopen van onroerend goed in Spanje.

Door zorgvuldig onderzoek uit te voeren en juridisch advies in te winnen, kunt u veel van de potentiële risico's vermijden en een vlotte aankoop van uw off-plan onroerend goed in Spanje garanderen.

Share

Woningen

WhatsApp